torstai 26. heinäkuuta 2012

Viinikellarin/huoneen suunnittelua ja pientä sisustusta

Kesä tuli ja meni, mutta en tiedä onko se ehtinyt vielä Suomessa olemaankaan? Onneksi lomailimme muutaman viikon Italiassa ja siellä oli lämmintä koko ajan.

Olen aloittanut viinikellarin tai ehkä pikemminkin viinihuoneen sisustamisen suunnittelun meidän tulevan alakerran remontin yhteydessä ja ideoita olen hakenut sekä Italiasta että kotimaastakin ravintoloita bongailemalla. Tarkoitus on saada kellarimaista tunnelmaa tiiliseinällä ja rustiikilla pöydällä. Viinitynnyri on harkinnassa ja pähkään baaripöydän tai ruokapöydän välillä. Lattian materiaali on auki vaikka laattaa on kai pakko laittaa, kun sitä kylpytiloissa alakerrassa on. Oviaukkoa on tarkoitus suurentaa ja laittaa tilalle lasiovi. Teollisen hyllykön löysin sisustusliikkeestä ja siihen olisi tarkoitus laittaa viinilehdet, jotain pulloja, viinipullonavaajat ja muut härvelit (laatikkoon) ym sälää. Kaikki suunnitelmaa vielä, ja hankintoja en ole tehnyt kuin vain yhden lyhdyn ja sellaisen upean 50cm ison lasipullon, jonne aion kaikki viinipullon korkit kerätä! Tämä remontti olisi tarkoitus toteuttaa syksyllä, mutta suunnittelu on tehtävä hyvissä ajoin, kun ei koskaan tiedä kuinka kauan minkäkin materiaalin hankkiminen kestää. Onkohan kellään kokemusta viinihuoneen tai kellarin rakentamisesta? Ottaisin ideoita tai kuvia mielelläni vastaan!

Uuden olohuoneen pyödän päälle löysin iki ihanat keramiikka alustat / lautaset Helsingistä Kauppatorilta. Nätä myy myös OKRA niminen liike Helsingissä: http://www.okra.fi./

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti