maanantai 1. lokakuuta 2012

Alakerran remontti - päivä 13

Tänään jatkui saunan työstäminen, ja huomenna on sitten vihdoin ne laatat!

Sillä aikaa olen ehtinyt pohtia eteiseen tulevia kaapistoja ja mahdollisia uusia verhoja viinihuoneeseen. Pienessä eteisessä meillä on kamala säilytyskaappi, joka on käytännössä integroitu seinään siten, että sisätila säilytykselle on tehty rakenteisiin, ja eteen on tuotu katosta kiskoja pitkin liukuovi. Sanokaa mitä sanotte liukuovista, mutta minä inhoan niitä! Tämä ovi ei ole koskaan pysynyt kunnolla paikallaan vaan se lähtee aina pois sijoiltaan ja välillä sitä ei saa kunnolla aukikaan. Stopparit siitä puuttuvat myös ja sen lisäksi kiskokiinnitys katossa on äärimmäisen ruma. Olen nyt 5-vuotta odottanut, että sitten kun alakerta remontoidaan, pääsen vihdoin eroon sitä. Nyt se on enää vain viikkojen kysymys! Olen ideoinut varsinaisen liukuoven tilalle pelkkää verhotankoa ja verhoja joilla sisällön voisi piilottaa.

Meillä on myös aulassa toinen säilytyskaapisto, joka on ihan erillinen kaappi, mutta myöskin varustettu liukupeiliovilla. En todellakaan pidä siitä, ja nyt kun alta vaihdetaan laatta niin saa tämäkin kaappi kyytiä. Tämä siitäkin syystä, että myös tässä ratkaisussa kaapisto on osittain kiinni lattiassa, ja jos laatat alta haluaa vaihtaa niin kaappi täytyy repiä lattiasta irti. Ihan älytön ratkaisu! Alunperin se oli lisäksi tehty todella hölmösti niin, että kaapin kyljessä oli avohyllyjä ties kuinka monta, ja ne tietysti revin asuntoon muuttaessa irti. Sen jälkeen siihen on jäänyt 60cm tila, joka olisi nyt uudessa ratkaisussa hyvä hyötykäyttää laittamalla isompi kaapisto. Olemme nyt kierrelleet kauppoja, ja näyttää siltä, että vaihtoehtoja on tasan kaksi 1) ottaa tilalle sellainen samantyyppinen karmea peili -tai ei-peiliovilla varustettu liukuovi kaapisto 2) panostaa ja ostaa tosi kallis kivannäköinen oikea kaappi. Budjetissa ei ole tilaa nyt vaihtoehdolle 2, valitettavasti.  Hyvänä puolena mainittakoon silti, että sen vaihto toiseen onnistuu jatkossa helpommin!

Haaveilla voi, ja haaveillessa voi fiilistellä tänään Stockmannilta tulleiden verhokangas (viinihuoneen verhot ja kaapin "ovi") ehdotusten kera. Materiaalit on pellavaa, silkkiä ja samettia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti