maanantai 15. lokakuuta 2012

Alakerran remontti - päivä 27

Muutaman päivän hiljaiselon jälkeen (käytännössä torstai ja perjantai) työt jatkuvat. Alakerran makuuhuoneen laajennus lähti kovaa vauhtia käyntiin tänään. Myös kylpyhuone on saanut tiilet ja kaakelit seiniin ja lattiaan.

Alakerran huoneen laajennus wc:n tilalle laajeni tänään vähän ajatellusta ratkaisusta. Pohdin aiemmin, että laajennamme vain wc:n tilalle tuota huonetta, mutta nyt kun näin konkreettisesti miten paljon isompi huoneesta tulee, jos osa eteistä ja tarpeetonta käytävää sisällytetään huoneeksi, sovimme tekevämme sen niin. Yllä olevan kuvan mukaisesti seinä tuleekin vaakaan eikä sivuttain peilioven suuntaisesti.

Emme saa koko perheen yhteistä vaatekaappia laajennettuun makuuhuoneeseen, koska se tulee olemaan tyttären huone, joten täytyy keksiä sen tilalle muita säilytysratkaisuja. Hahmottelin säilytystilaa pienen eteisen lisäksi jopa portaiden alle. Siellä on täysin käyttämätön tila, jota voisi hyödyntää. Myös lämminvarasto pitäisi suunnitella niin ikään jollain aikavälillä uusiksi eli laittaa hyllyjen sijaan sinne myös tankoa. Asia vaatinee pohdintaa. Onko joku viisas joskus sanonut, että remonteilla on taipumus laajentua? Noh, ehkä me vain siirretään tuleva uusi vaatekaappi portaiden alle eikä laajenneta enää muihin suuntiin.

Muutoksen myötä täytyy myös miettiä valaistus tähän uuteen suurempaan makuuhuoneeseen. Mielessä oli lähinnä ledit, jotka voisi laittaa kattoon yhden ison valaisimen lisäksi. Maalit pitäisi niin ikään myös valita. Mitäköhän maanläheistä väriä tänne laittaisi?

Ohessa kuvia etenemisestä:

Huoneen sisältä kuvaa. Wc purettiin, ja makuuhuonetta laajennetaan. Teippien jälkeinen osa on laajennusta. Myös peiliovellinen vaatekaappi puretaan. Seinän viereen aukon kohdalle tulee lisää seinää ja ovi.

Huoneen sisältä kuvaa. Oikealla näkyvä peiliovellinen vaatekaappi lähtee kokonaan ja tila suurenee entisestään.

Huone eteisestä päin. Rajana näkyy teipit vanhan huoneen osalta.

Kylpyhuoneessa on lattia -ja seinälaatat paikallaan. Saumaustyöt tehdään tällä viikolla. Meillä on erityisen keltainen valo kylpyhuoneessa tällä hetkellä, ja se kyllä väärentää näitä värejä. Onneksi valaisimet vaihtuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti